2014. sze 01.

V8Supercars - Adelaide - HOPTO

írta: ZoCi Racing
V8Supercars - Adelaide - HOPTO

A Hopto Liga szervezésében megkezdődött a V8Supercars bajnokság.v8scc.jpg
Az első verseny 2x20perces futamból állt, ami a híres Adelaide-i betonrengetegben zajlott le.
14 kanyarból álló bukótér nélküli pályán elég nagy a kockázat az esetleges bukásokat illetően, így igyekeztünk mindennemű falérintést mellőzni.

Időmérőre Voodoo barátunktól kaptunk egy jól összetett beállítást, amivel tovább javultunk, egészen az 5. időt futva a pályán. Voodoo egyébként nem ismeretlen a V8Supercars szériában. Korábban a HRC keretein belül nyomtuk együtt a pedált. 

Megtankoltuk az autót, irány a rajtrács.
v8scc1.jpg

A rajtnál fekete0012 mögé sikerült beállni a libasorba, viszont a belső íven tiba75 megelőzött. Így mögötte sikerült haladni, alig 0,5mp-el lemradva. Viszont a 4. körben egy rázőkőre rosszul érkeztünk, így megforogtunk. v8scc12.jpgSemmi gond, nyugalom. Visszaálltunk a sorba és a 8. pozícióból próbáltunk valamit alkotni. 7. körben a boxban kerékcsere után a 12. helyen voltunk, nyomtuk a pedált, ahol és ahogy lehetett. Sorra jöttek ki a versenyzők a kötelező box-ot illetően, így a mi pozicíónk is csökkent. Egészen a 6. pozícióg. Itt intett le minket a kockás zászló. 

Következik a 2. rajt. 6. helyről nem lesz könnyű az indulás. RAJT.
Mint ahogy mondtuk nem lesz könnyű. de sikerült 1 helyet javítani, így az 5. hely vagyis már Petee megelőzött, szóval ugyan ott vagyunk. 
A hosszú egyenesben sajnos rosszul érkeztünk, így nekicsúsztunk a falnak, ami még nem is lett volna baj, viszont Petee eltalálta a jobb oldalunkat így kiforogtunk, ami láncreakciót indított el. v8scc123.jpgSajnos ahogy faltól falig csapódtunk közben fekete0012-vel találkoztunk, sajnos neki a lökhárítója bánta a dolgot, illetve a fekete0012 kocsijába belecsapódott carlosrol is. A balesetet sikeresen kihagyta tiba75 és Voodoo is. Mi így sérülten a 12. helyre estünk vissza, innen próbáltunk felkapaszkodni.
Később tiba75-nek és Voodoo-nak gondja akadt egymással így már a 10. helyen hasítunk a pályán.v8scc1234.jpgSirhanistván lelassul, feneken csókolja fekete0012, majd mi fekete0012-t végül a feketeleves Petee-re marad. Eltalálja a mi kocsink fenekét, amivel beforog. A célegyenesre rávezető kanyarnál Vela is kiforog.

"box..box..box" üzenet  a rádióból. Kiállást követően a 10 pozícióban kezdünk újra harcolni.
Botondm korábban vesz féktávot, Voodoo ráfékezett, de kipörgött Voodoo.
Botondm és Vanko Dani csatáznak, de Botondm akaratosabban próbál előzni, mind2en kicsúsznak, így mi már a 4. helyen vagyunk. A kockás zászló pedig leint minket. Vége a versenynek.

Az eredmények pedig:

Q: 5.hely
R1: 6.hely
R2: 4.hely

Meg kell hagyni izgalmas kis verseny volt, eddig ismeretlen versenyzőkkel is lehetett igen jól autózni. 
A szervezéssel nem volt gond, fair play versenyek voltak. Már csak a TV-s közvetítés hiányzott.
Mindenesetre nagyon jól esett, hogy néhány év kihagyás után újra V8as autóba ülhettem.
Jövőhéten a híres Bathurst jön. Egy igazán izgalmas verseny lehet ott is. Célunk a dobogó megszerzése.

Szólj hozzá