2012. okt 01.

Tótkomlósi Cross Hullámvasút...

írta: ZoCi Racing
Tótkomlósi Cross Hullámvasút...

344ysmc.jpg_500x300

Adhatnánk ezt a címet az FRC (Fool Racing Crew) liga által meghírdetett 3 fordulós Lada Cross bajnokság utolsó, mindent eldöntő futamának. Hogy miért hullámvasút? Miért nem roncsderby? Jókérdés. Talán mindenki hozzászokott, hogy óvja picikicsikocsiját, meg a testi épségét, ha már az agya benzingőzben ázik. Szóval tegnap délután sikeresen megérkeztünk Tótkomlósra. A pályát már ismertük, az akkori beállításokat előszedtük, így nagyon gyakorolni nem kellett. Az eddigi mezőny mellett új arc is feltünt, nem más mint a híres Simi alias Dancs István a SimiVideós krapek. Éreztük, hogy nem lesz olyan könnyű a verseny. Hát bebizonyosodott. 3 forduló + a döntő. Nehéz kihívás volt.

egxpnk.jpg_500x300

A Quali sem sikerült annyira jól, 6.hely, de nem foglalkoztunk vele. Mivel belső íven fogunk fordulni, így kedvező számunkra ez a pozició. Olyannyira, hogy a rajtot követően Simi az élen, mi pedig picivel mögötte hajtottuk a taligát. Mögöttünk szorosan Császár Krisztián Kiss Balás és Rapai Zoli. A pozicíót megtartva értünk be a 2.helyre. Hurrá! Aztán a 2. futamon jött a feketeleves. Egy jól elkapott rajt után elcukroztuk a kanyart, mint ahogy kell. Sok poziciót vesztve, de nagyobb elszántsággal indultunk újra a mezőny után.
Sajnos csak a 6.helyig jutottunk fel, de így is örültünk ennek mint majom a farkának. Simi ismét vitte a pálmát, vagyis a serleget...
24o0iuo.jpg_500x300

A 3.forduló is gyorsan következett, nem lacafacáztunk, mit nekünk idő. Rajtnál időben indultunk, el is kaptuk a 3.helyet a 6.ról, de Kiss Balázst sajnos a futam végéig nem tudtuk befogni. Simi megint nyert, mi a 3.helyen értünk célba.
A döntő futam előtt 10perc szünet, mindenki intézte folyóügyeit. A rajtnál mindenki nagyon koncentrált, igyekezett legjobbjának legjobbját nyújtani. Nemtudjuk, hogy hogy Simi megint az élen, mögötte Kiss Balázs, majd Mi. Ugya az a verseny játszódott le most, mint ami 1 fordulóval ezelőtt. Simi nyert, Kiss Balázs 2., Zoci a 3.helyen.
Gratulálunk a versenyzőknek!

Az FRC a futam végén kihírdette a győztest, aki a Tótkomlósi Autósport Egyesület által a Tótkomlósi pályán beülhet egy Ladába és megy pár kört, megérezheti a valódi RallyeCross izét a szájában.
Gratulálunk a mezőnynek, köszönjük az FRCnek a lehetőséget, a fair playt és a jó hangulatot. :)

 

Szólj hozzá