2014. máj 17.

PSRL - Lada Granta - Hungaroring.

írta: ZoCi Racing
PSRL - Lada Granta - Hungaroring.

Éljen Május 1-je, töltsük a munka ünnepét munkával. Igen, kő kemény munkával. Hol máshol, mint kis hazánkban, Mogyoródon, azon belül a Hungaroringen.
Haza közönség előtt került megrendezésre a Lada Granta kupa 3. fordulója.
Éreztük, hogy itt elég kemény lesz a verseny, ugyanis mindenki "otthon" versenyzik, ismerik a pálya zegét - zugát. Így hát ezzel a tudattal érkeztünk ide.

Időmérő sajnos nem alakult túl jól, nem találtuk a megfelelő beállítást. Ezzel csak a 22. helyre volt elég a megfutott idő.
Rajtnál előttünk volt Pintér és Ondok, sejtettük, hogy nem lesz könnyű dolgunk a pozíciók megszerzésével.

granta3.jpg
Balról Rátkai, jobbról Keller húzott el. Sajnos Rátkaitól hamar búcsúznunk kellett, ugyanis Ondok, aki még akkor mögöttünk volt, nagy sebessége miatt Rátkait tolta picit arrébb. Emiatt Mi picit lelassultunk így Migács megelőzött minket. Néhány kanyarral később Farkas, Pintér, Migács és Mi vonatoztunk amíg a mögöttünk lévő Ondok nem játszott kamikaze pilótát. A mozdonyvezető Farkas sajnos a kamikaze Ondok mutatványának köszönhetően sajnos kiesett a versenyből, bár ha minden igaz, folytatta a versenyzést. Maradt az Ondok - Migács csata amibe belecsöppentünk.

granta.jpg

Kár volt, ugyanis az egyik kanyarnál Ondok a Grantánkon próbált megtámaszkodni, kisebb nagyobb sikerrel, így Migácsnak sikerült elmenekülnie. Ondok keresztbe forgott, így vele már nem kellett számolnunk, ellenben jött Farkas, aki loholt utánunk, mi meg igyekeztünk mint az űzött vadak. Szerencsére nem kapott el, így a Farkas éhen maradt. Szerencsére nagy kár nem esett a kocsiban, így a 10perces szünetben inkább koncentráltunk a következő versenyre. 

 granta1.jpg

19 helyről indultunk.Farkas balról előzött minket, később Slott-ot sikerült lehagyni, így visszanyertük a kezdő pozíciónkat. Néhány körrel később Zentait láttuk a sóderágyban. Slott egészen közel jött hozzánk, de 1-2x sikerült visszaverni a támadását, végül sajnos Ő győzött, megelőzött. Migács - Pató harcból sajnos mindketten kiestek, így 16. helyre hoztuk fel a járgányt. Utolsó körökben pedig Danit láttuk a boxban állva, közben egészen jót csatáztunk Slottal, akivel végig macska egér harcot játszottunk.

granta2.jpg

Végül Mi nyertünk. 14. helyen értünk célba.
Nem volt rossz verseny, de lehetett volna jobb is. Köszönjük a fairplay játékot, igazán jó volt.

Sajnos Autodrom Most kimarad, így majd a következő utáni futamon találkozunk.

Szólj hozzá

lada forduló hungaroring 3 mogyoród granta PSRL