2013. feb 10.

Curitiba-i Zúzda.

írta: ZoCi Racing
Curitiba-i Zúzda.

wtcc_1360526835.jpg_500x324

Metált birod? Vajon a lakatosunk mennyire tudná ezt a viccet átérezni. Megérkeztünk a Brazil Curitiba versenypályára. Az idő szép, napos, a hangulat pedig kicsit lapos. Egy olyan pálya ami nagyon nem fekszik az FWD-sek táborának, mert eszi a gumit a gyors kanyarok miatt.
Az időmérőn az "előkelő" 12. helyet szereztük meg, 1,5mp-re a pole poziciótól. Próbáltunk mindent kihozni az autóból, de ez nem sikerült teljesen. A kerékdőléssel, a kerékösszetartással nem voltunk megelégedve, nehezen tudtuk beállítani.
Rajtot viszonylag szépen elkaptuk, kerültük a test test elleni harcot, inkább az előzésekre figyeltünk.
A verseny végéig a középmezőny környékén versenyeztünk. Aztán az utolsó körökben sikerült a 7.helyet megtartani és így ért véget az első futam.
A 2. futam tartogatott némi meglepetést az eddigi futamokhoz képest. Már csak azért is mert, sikerült nemsokkal a rajt után koccanni, így a bal hátsó lámpa kitört, illetve a baloldali lökhárító rész behorpadt, és beleért a gumiba. Ez még nem is lett volna olyan nagy hátrány, viszont 6. körben Lukács Ádám elszántsága miatt kicsúsztunk a pályáról, és a gumifalba csapódtunk. Mögöttem volt, majd a visszapillantóból olyan érzés volt, mintha nem hagyott volna helyet a kanyarban. Így történt a kicsúszás.

wtcc1_1360526748.jpg_550x381

Elállítódott a bal felfüggesztés, a kormányzás valamint a lökhárító már nem csak hátúl, hanem elöl is beleért a gumiba, így duplán volt érezhető az égett gumiszag. Az alváz is megsérült, így a lakatos srácoknak lesz dolguk a következő versenyig. Szinte újjá kell építeni az autó elejét és hátulját. Majd 2-3 kör vonatozás indult meg, ahol 2 Ford, 1 Volvo és 1 Seat volt a szendvicsben.

wtcc4_1360526768.jpg_500x310

2 körrel a vége előtt a viszafordító kanyarban a Heringei Attilával kicsit összeakadtunk, megtámasztotta magát a bal oldalamon, így további kár keletkezett az autón.
wtcc3_1360526729.jpg_500x330
A verseny végeredménye egy 7. és egy 11. hely lett, amire azért persze büszkék vagyunk, de lehetett volna jobb is. Mindenkinek gratulálunk aki célba ért. Ide most jöhetne a szokásos szöveg, hogy köszönjük az FRC-nek.  :)

Szólj hozzá

vasárnap Racing WTCC Weekend FRC ZoCi Seat Leon rFactor