2014. aug 13.

Acropolis Rally - Győzni jöttünk! Győztünk!

írta: ZoCi Racing
Acropolis Rally - Győzni jöttünk! Győztünk!

91.4 km versenytáv 13 szakasz, aszfalt, murva vegyesen.
Ez jellemezte az Acropolis Rallye-t.
13 versenyzőpáros jelent meg a versenyen 3 kategóriában.

RBR_cup3.jpg

Az Acropolis Rallye előtt a rallyFactoros srácokkal a Mini Rallye Cup-on vettünk részt a BMW E36-al, amit még az RSB-n használtunk. Szóval rákészültünk az Acropolis Rallye-ra. Nem fűztünk hozzá nagy reményeket, de bizakodtunk, hogy elszántsággal is elérhetjük a dobogót. Fáradtságot, és izzadtságot nem kímélve nyomtuk padlóig a gázt. Néhány kanyarban nem mertük volna akár a csavarhúzót, akár a biztostűt a kocsi fara illetve a fa kérge vagy a korlát pereme közé tenni.

Lassan biztosan haladtunk a célig, célokig. Egészen jó eredményeket igyekeztünk hozni, itt-ott bevállalósabban, hogy megmutassuk a rallys világnak, hogy a ZoCi Racing igen is győzni jött. Nyilván vannak tőlünk jobbak, sokkal jobbak.
De ettől NEM adjuk fel, nekünk is ott a helyünk az élmezőnyben.

RBR_cup1.jpg

13 szakaszt teljesíteni kell, vagyis kellett volna. Viszont a fa...az a **** fa. Ha az nem lett volna. De volt.
A 7. szakaszon egy balos kanyarban túlságosan is tőre tettük a kocsit, így megdobta a kocsit a kivezető "árok" így először 2 kerekeztünk, aztán pedig szépen tetővel csúsztunk tovább egészen a fáig. Ott a motor kapott egy enyhe ütést, majd elhallgatott. Nézők siettek, futottak, hogy segítsenek. Visszaborítás megtörtént, indítottuk a motort, de nem. Próbáltuk 2-3x indítani, de nem. Végleg elhallgatott. Szomorú hír volt, hiszen aki győzni jött, nem állhat meg, nem adhatja fel.
RBR_cup.jpg
Így sajnos SuperRally-zni kellett. 6 szakasz ment a lecsóba átlag idővel. Félve mentünk az idő ellenőrző táblához, ahol viszont meglepődtünk. S2000-s kategóriában nyertünk, az 1.6 S2000-s kategóriában barátunk Benny lett a 3.
RBR_cup2.jpg
Összetettben ZoCi a 5., Benny a 8. lett az Acropolis versenyen!

A bajnokság állása jelen pillanatban:

1. Rodrigo Vieira (BRA) - 63 pont
2. Sandor Benko (HUN) - 60 pont - Grat Benny!
3. Istvan Dancs (HUN) - 53 pont
3. Zoltan Liptai (HUN) - 53 pont

10 nap múlva indul a következő verseny, mégpedig Írországban.
Mindenkinek jó felkészülést kívánunk!

Szólj hozzá

ford racing fiesta s2000 erc rbr rrc zoci