2013. máj 14.

Dupla győzelemmel jeleskedtünk!

írta: ZoCi Racing
Dupla győzelemmel jeleskedtünk!

ft_v30_1368525664_1368795250.jpg_550x309

Vasárnap este befejeződött a FoolRacingCrew Clió futama, de a csapat nem pihent, rögtön indultunk egy másik kamionnal (amit a Hungarokamion.hu biztosított) Brazíliába, ahol a Gentlemens Racing Club Fórmula Truck versenyének 2. futama volt, ahol az úgynevezett indulási jogot kaptuk meg. Ha minden feltételnek megfelelünk, részt vehetünk a további futamokon.  A pálya Velopark. Egy szűk pálya, sok kanyarral kevés egyenessel. Nagyon nem kedvezett a kamionnak. Ismeretlenül beállítunk egy Magyar színre festett kamionnal, a tömeg értetlenkedik.
Hogy honnan? Ki ez? Egy pár érdekes beszélgetés, ismerkedés az ellenfelekkel, majd indul a Quali.
Sajnos úgy ahogy a FoolRacingCrwew-nál úgy itt is a létszám hiány volt a gond. Az ok itt is ismeretlen. Egy héttel korábban 10 felett volt az indulók száma, ez most redukálódott 5re. Qualin a 3. helyet szereztük meg, sajnos a célegyenesre ráfordítónál elcukroztuk a kanyart így beforogtunk. No, sebaj, jön a verseny.

A verseny 2 etapból állt, mind2 25-25 percről szólt. Az első versenyen a rajt után volt egy kis csetepaté, amiből nyertesként keveredtünk ki, így 2. helyen folytattuk a futamot. Elől Paul Joseph, Mi, majd Cameron Brewster az első 3 sorrendje. 5perc volt hátra az első futamból, amikor elég közel kerültünk Paulhoz, amikor a célegyenesre ráfordító kanyarnál balról beraktuk a kamiont. Ha nem ott, akkor sehol máshol. A gumik már nagyon el voltak kopva, csúszkáltunk, de pályán tartottuk a gépet. Végül az első helyen intett le a zászló minket. Nyertünk!
ft_v31_1368525649.jpg_550x438
Némi szusszantást követte a verseny, ekkor már csak 3-an voltunk a pályán. Tényleg nem egy 20fős mezőny, de az indulási jog kell, menni kell. Utolsó helyről vágtunk neki a 2. versenynek.
Próbáltunk feljebb kapaszkodni, de nehezen sikerült az srácok előnyét csökkenteni.
Már csak 10 perc volt hátra a futamból, amikor beértü őket. Kicsit idegesítve őket, beálltunk szélárnyékba a rövid egyenesben és ahogy illik balról ismét beraktuk a gépet. Igaz kicsit lekoccoltuk a falat de nagy kárt nem okozott.
ZociRacing ismét a pole-ban. Ez így is maradt, a verseny végéig, így ismét NYERTÜNK!
Dupla győzelemmel mutattuk meg az angoloknak, hogy hogyan is kell kamiont vezetni, valamint az utolsókból lesznek az elsők közmondás sem véletlenül született.

Kifáradtunk, hiába a szervó, ez mégsem Clió, mégsem BMW, hanem egy nagy dög Scania.
Természetesen az indulás jogát megkaptuk, a fair player címet is. Így bátran állunk a következő verseny elé.
Ami 05.19-én lesz a dán Funracing.dk szervezésében!

A GRC Portál közzétette az aktuális teszt bajnokság jelenlegi állását 2 futam után.

 capture_1368795188.PNG_665x299

Nagyszerű érzés a dobogón állni!

Szólj hozzá