2015. már 30.

RBR - Szabó Attila Emlékverseny.

írta: ZoCi Racing
RBR - Szabó Attila Emlékverseny.

Szombat / Vasárnap rendezték a 10. Eger Rallye-t, ahol közel 100 indulópáros állt rajthoz.
Köztük a 289-s rajtszámmal induló Varga Csaba - Szabó Attila páros, BMW E46-s versenyautóval.
Lyukóbányán látva őket, úgy gondoltam, hogy még sokra vihetik, hiszen szépen terelték az autót.
Eger Rally sajnos kimaradt, de a rallymedia.tk és egyéb oldalakon sorra közölték a látványos rajzolásokat, és a szerencsés kimenetelű baleseteket. Gondoltam a kocsi kárpótolható, csak nagy baj ne legyen.
Este láttam meg a bejegyzést, hogy a Varga - Szabó páros tragikus balesetet szenvedett.
A navigátor Szabó Attila az ütközés köveztében életét vesztette. Képek nélkül találgatni lehetett, hogy mi történhetett. Aztán hajnalban látott napvilágot a kép, ami kisértetiesen hasonlít Markko Martin - Michael Park balesetére, amikor a kocsi a jobb oldalával fának ütközött. Michael Park szintén életét vesztette.



Az MNASZ közleményt adott ki:

"A tragikus baleset a rendőrség közleménye szerint a 24-es főút 52-es kilométerszelvényében történt Sirok és Egerbakta között, vasárnap este 19 óra 45 perckor. Az autó az utasoldali ajtó mögött csapódott egy útmenti fának, a navigátor a helyszínen életét vesztette – halálát helyszíni hírek szerint az utastérbe behatoló fa okozta, amit a rendőrség által közzétett kép is megerősít. A balesetről elsőként a verseny szervezőbizottságának elnöke, Lakatos Róbert adott hivatalos tájékoztatást még vasárnap este:

„A 10. Eger Rali szervezőbizottsága és az egész hazai ralis társadalom mély megrendüléssel értesült arról a tragikus kimenetelű versenybalesetről, amely a hétvégi szezonnyitó végén történt. Mindenki számára köztudott, hogy autósport veszélyeket rejtő sportág, és a valósággal való szembesülés minden esetben fájdalmas és felfoghatatlan. A Rali2-es verseny ötödik szakaszán történt tragédia kapcsán mindannyian osztozunk az elhunyt navigátor családjának fájdalmában. Részvétünket fejezzük ki a hozzátartozóknak, és mindenkinek, aki ismerte, szerette Szabó Attilát.”

Baleset hatására Debrecenben autós felvonulást, gyertyagyújtást rendeznek illetve a Richard Burns Rallye játékban a rallys versenyzők szintén megemlékezést tartanak Attila tiszteletére.
Ezen eseményen én is részt veszek, ezzel gondolva Attillára, aki már az égi utakon navigál.
A családnak és pilótának erőt, kitartást kívánok!

Nyugodj Békében Ati!

Szólj hozzá

BMW ZoCi RBR Crash