2014. jún 18.

I. MRRTE 2014 - RBR

írta: ZoCi Racing
I. MRRTE 2014 - RBR


Közel 6 hónap után újra sikerült egy kicsit elővenni a Ford Fiesta S2000-t, ugyanis elindultunk az I. Magyar Rallye túra bajnokságon. Június 12-19 között megrendezett versenyre 131 páros adta le nevezését, többek között Mi is.
RBR_Bukkfurdo3.jpg
14 szakaszból álló bajnokság közel 130 verseny km-t tartalmaz, ami 5 etapra lett lebontva. Az erdős, murvás, dimbes - dombos pályákon próbáltunk poroszkálni a Fiestával.

Az első szakasz  Szeleste - Acsád volt, ahol a legelső cm-től próbáltunk vigyázni az autóra. egy darabig sikerült is, viszont mivel elég rég ültünk rallye autóba hozzá kellett szokni a kézifékes kanyarodáshoz.
Egy kanyarban sikerült is odacsapni a jobb oldalát a fához, hál'istennek nagyon nem sérült meg az autó, így tudtuk folytatni a versenyt.

RBR_Bukkfurdo.jpg

2. szakasz Szombathelyi Katlan - Söpte volt. félig aszfalt félig murvás szakasz. Amilyen jól indult, olyan rosszul végződött. Sajnos 2 kanyart elnéztünk, így 1x árokba csúsztunk, 1x pedig egy fa rönköt találtunk telibe.
Szerencsére itt sem esett nagy kár az autóban, viszont az időmérő pont előtt néhány méterrel lefulladt az autó. 10mp-t tuti vesztettünk az eddig "megspórolt" időből. A szakasz után egy kis szerviz ahol helyrepakolták a Fiestát, hogy folytatni tudjuk a versenyt.

RBR_Bukkfurdo1.jpg
Harmadik szakaszon az erdőben poros murvás szakaszon kellett a versenyzőknek helytállni. Itt köszönhetően már az emlékezetből visszanyert adatoknak, sikerült nagyon sok szép látványos kanyart bevenni. Továbbá nem csak, hogy látványos volt, hanem az időnkön is látszódott a javulás.

Eddig 3 szakaszon vagyunk túl, rendesen megizzasztott 1-2 szakasz. A szervizparkban most a kocsit mossák illetve hamarosan nekiállunk egy kicsit kalapálgatni, illetve beállításokat finomítani a Fiestán.

RBR_Bukkfurdo2.jpg

Szólj hozzá

magyar erdő por murva Ford Fiesta RBR rallye túra