2014. sze 15.

Hopto - V8Supercars Bathurst hősei

írta: ZoCi Racing
Hopto - V8Supercars Bathurst hősei

V8SC_13_BRAND_OVAL_PRM_REV.png
   09.10 azaz szerdán megérkezünk Sydneybe, innen még bő 200km Bathurst legendás versenypályája. 2006 óta a kedvencek között szerepel. Hihetetlen gyors és technikás pálya. Ha hibázol nem sok esélyed van épp bőrrel megúszni. Csütörtökön megkezdődött a tesztelés, beállítások finomítása. Voodoo barátom segítségével már rutinosabbak voltunk, sok sok információt megosztott, amit köszönünk neki!
Időmérőre sajnos nem tudtunk épp és értelmes kört összerakni, így befértünk a top10-be. Egész pontosan a 9. hely lett amit elértünk.
Semmi izgalom, semmi csalódás, számítunk a rajtbalesetre.
v8scb.jpg
Szóval a 9. helyről rajtoltunk, de olyannyira sikerült jól rajtolni, hogy az első kanyar után már a 8. helyen voltunk. Beragadtunk Sirhanistván mögé. A 2 kör elején a 2. kanyarnál Tiba75 megkoccolta a lökhárítónkat, így enyhén driftelve sikerült bekanyarodni. 2 kanyarral később Sirhanistván hibázott, így megelőztük. Az 5. körben "box...box...box" infó hangzott a rádión, hát tegyünk eleget a főnök kérésére, és cseréljünk kereket, illetve tankoljunk.
v8scb1.jpg
Vége a kerékcserének, az üzemanyag pótlásnak, indulás. Parádés volt, hiszen 4-en érkeztünk a boxkijárathoz, végül a sor elejére sikerült becsusszanni. 8. helyre tudtunk felzárkózni, de Kokszi nagyon jön, nagyon jön, és valahogy el is ment. De nem adtuk fel, vissza 1 padlógáz.
A 6. körtől a 9.kör feléig ment az adok kapok. Hol Kokszi, hol mi voltunk előrébb.
v8scb12.jpg
Végül sajnos Kokszi lecsúszott a fűre, így nem lett szoros befutó. Sajnálom Kokszi, nagyon izgi volt a verseny. A kockás zászló a 7. helyen intett le minket. Picit jobbra számítottunk, de ezzel is nagyon elégedettek vagyunk. Izgalmas fair-play volt a verseny. Jól megizzadtunk, köszönhetően Kokszinak, legalább 0,3kg ment a levesbe :)
   Sajnos egy technikai probléma miatt 5 percet tolódik a rajt. 
Továbbra is semmi izgalom, semmi idegesség.
A csodálatos 8. helyről vágunk neki a 2. futamnak. A piros lámpák kialudtak, padlógáz, ami a csövön kifér. Sikerült átrágni magunkat a mezőnyön, olyannyira, hogy az első kanyarban a 3. voltunk.
v8scb123.jpg
Kokszi, Adam és mi. 3-an próbáltuk a 2. kanyar bevenni, sajnos mi húztuk a rövidebbet. Kokszi meglépett, Adam maradt, akivel próbáltunk csatázni. Sajnos a 2. körnél a féktávot elmértük, így Gabesz megelőzött. 4. helyen autóztunk, amikor a sikánokhoz értünk. Sajnos Gabesz elmérte a dolgot, így nekicsúszott a falnak, mi a kocsi jobb elejével eltaláltuk. Szerencsére a felfüggesztés nem kapott nagy ütést, tudtuk folytatni a versenyt. A 4. körben sikerült Adamot is megelőzni. Jupijee 2. helyen vagyunk.
v8scb12345.jpg
Mivel a box látogatása kötelező, eleget kell neki tenni. Vadi új kerekekkel, megtöltött üzemanyaggal vágunk neki a maradék köröknek. 7. körben Adam a boxban, így sikerült 1 pozíciót nyerni, csodálatos 5. helyen vagyunk.
Nagygeri próbálkozik a felzárkózással, de sajnos nem sikerült neki. Boxos a boxban így újabb pozíció a markunkban, már a 4. helyen vagyunk.
v8scb123456.jpg
Feltűnik Kokszi autója, rátapadunk mint vérfarkas a mezei nyúlra, mint vadász a célkereszt közepére. Sajnos hiába. Kokszi és köztünk a távolság ugyan jelentősen csökkent, viszont a versenynek vége lett. Talán, ha még 1 kört lehetett volna menni, sikerült volna beérni és még talán megelőzni is. Nembaj, így is nagyon boldogok vagyunk. Probléma és baj nélkül behoztuk az autót. Voodoo futamot is nyert, amihez Gratulálunk! Nagyon jó verseny volt, ez hiányzott nekünk. Köszönjük a szervezőknek!

Az első futam végeredménye:

1. Voodoo
2. Carlosrol
3. Peete

Második futam végeredménye:

1. Carlosrol
2. Voodoo
3. Kokszi

A tabella pedig így:

1-2. helyen holtversenyben 31 ponttal Voodoo és Carlosrol 
3. helyen Zsolt25 25 ponttal
4. helyen ZoCi 23 ponttal.

Következik Easter Creek! Mindenkinek jó felkészülést :)

Szólj hozzá

verseny Ford V8Supercars Holden Voodoo Bathurst Kokszi