2014. sze 02.

Steelvent Miskolc Rally - S2000 kat III.hely - RBR

írta: ZoCi Racing
Steelvent Miskolc Rally - S2000 kat III.hely - RBR

Tősgyökeres miskolciként a Miskolc Rally sem hiányozhat a repertoárból. Sajnos a valóságban lemaradtam róla, hiszen Keresztapai teendőimet kellett végeznem, de köszönhetően a rally-s társadalomnak a virtuális életben is megrendezésre került a Steelvent Miskolc Rally. Lyukóbánya - Parasznya illetve Parasznya - Lyukbánya.

Igaz, hogy csak 2 szakasz, viszont mégis csak az otthonom ad lehetőséget a rally-nak és nem hagyhattuk ki.
Szóval a Fiestával álltunk a rajthoz. Mint ahogy a valóságban, úgy itt is esett az eső. Vigyáznunk kellett. Eső gumik felkerültek, essünk neki.
SVMrbr12.jpg
52 versenyzőpáros adta le nevezését a versenyre. Köztük sok miskolci, mint pl. Juhhfej azaz Vaszily János. De sok ismerős név is feltűnt a nevezéseknél. Maszlag Róbert, Stelbaczky Tamás és még sorolhatnám.
Felsorakoztunk a rajthoz. Percenként rajtoltattak minket. Sajnos többször is meg kellett szakítani a rajtoltatásokat a balesetek miatt. Sajnos volt aki árokban landolt, volt aki fának csúszott. Szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont az anyagi kár jelentős.
SVMrbr123.jpg
Lyukóbánya - Parasznya szakasszal kezdtünk. Semmi idegeskedés, csak nyugodtan, hiszen otthon vagyunk.
Nehéz volt az úton tartani a kocsit, itt ott meg is úszott a feneke. Célba érkezve vártuk a végeredményt.
Abszolútban a 6. helyre hoztuk be az autót, az S2000-s kategóriában pedig a 3. helyre volt elég az időnk.
SVMrbr1.jpg
Kis javítás és folytatódhat a verseny. Közben kaptuk az infót, hogy itt-ott már szakadozik a felhőzet, szóval hamarosan felszárad a pálya. Gumit nem cseréltünk, hiszen mire felszárad, talán mi is elindulunk.
Felálltunk a rajtra, ahol már többen is jelezték, hogy kisütött a nap, így a vizes gumival csúszkálás lesz. Sajnos cserére már nincs lehetőség, így kell nekivágni a versenyek.
SVMrbr1234.jpg
Amikor mi rajtoltunk már kisütött a nap, száradt a pálya, így a vizes gumink semmit sem ért már, csúszkáltunk mi is. Sajnos a szakasz felénél meg is forogtunk,  így lemondtunk a dobogóról. Célba érve látva az eredményt nem szomorkodtunk, hiszen az abszolút 11. időt autóztunk. S2000 kategóriában pedig az 5. időt.
SVMrbr123456.jpg

Összesítésben az Abszolút kategóriában az 5. hely lett a ZoCi Racing-é, az S2000-ben pedig a 3.helyen zártunk.
Nem hittük el, hogy az 52 versenyzőből ilyen jól zárhatunk, meglepetés volt. Talán ha az a kiforgás nincs, akkor abszolútban is a dobogón lehettünk volt.
Mindenesetre köszönjük a lehetőséget, a szervezést.
Mindenkinek Gratulálunk!
 

Szólj hozzá

Ford Fiesta RBR S2000 Steelvent Miskolc Rally