2014. aug 23.

TGS Kupa 2014. V. forduló - H. Kat. III.hely

írta: ZoCi Racing
TGS Kupa 2014. V. forduló - H. Kat. III.hely

Emailben kaptunk értesítést, hogy a TGS kupa V. fordulóját most rendezik meg 08.21-25 között, így még Írország előtt beiktatunk egy kis hazai rallye-t. Mert nekünk ez jó! Szóval Fiesta a tréleren, így a TGS kupára elővettük az Orosz csodamasínát, a Lada 2107-t. Tolóváltó, sperrdifi, bukócső tangabugyi...ja ez nem ide való. Szóval megérkeztünk Liptakovra, az első szakaszhoz.
A verseny összesen 73km hosszúságú és 12 szakaszból áll.
3 részre lett osztva.
A murvás aszfaltos utat megbolondította a szervezőség egy kis hóval is, így augusztus végén.

Liptakov és Hradek oda vissza volt az első szakasz. Kedvenc pályáink rögtön az első részben? Neee...De!
Nosza had szóljon. Óvatos 1, pici 2, haladós 3. sebességben a gép. Liptakovot behúztuk a málnásba és meg is volt. Eddig a percig miénk a szakaszgyőzelem. Siminek adtunk 17mp-t. Simi mi történt? Semmi? :)
tgs123.jpg
Az első szakasz után gumi csere és némi lakatolás várt a szervízben a csodabogárra izé csodakockára vagyis a Ladára. Sajnos Hradekken tetőre tettük a kocsit 2x is, így elkelt az alapos szervíz.
4 szakasz után az állás a H kategóriában:
1. Simi
2. Kézifékes Laci
3. ZoCi
tgs12.jpg
2 perc van köztünk és Simi között aki egy dinnyés Mercivel van előttünk.
Az 5-6. szakaszon hoztuk a dobogó alsó fokát,
de így is nagyon meglógott Simi, nehéz lesz beérni, de nem adjuk fel. 

tgs1234.jpg
8. szakaszon ismét szakasz győzelem! Igen, igen, igen Ladával! 9. szakaszon 2. helyre hoztuk be a vasat. Már néhol érződött a kaszni pergése itt-ott lógott 1-2 alkatrész, de menni kell, nem adhatjuk fel.
11. szakaszon a 2. legjobb időt autóztuk, a záró 12. szakaszon pedig sajnos csak az 5. idő jutott nekünk. Mivel hivatalos végeredmény csak hétfőn, egyenlőre csak a beérkező adatok alapján mondhatjuk, hogy dobogósok vagyunk!
H. Kategória III. hely!tgs1.jpg

Összességében nagyon kellemes hangulatú verseny lett kitalálva a szervezők buksijában. Elég technikásra sikeredett, öröm volt hóban autózni, nem kell decemberig várni. Már várjuk a következő TGS kupát. Addig talán sikerül egy új autót is beszerezni. Szeretnénk feljebb lépni, illetve előrébb.
Köszönjük a lehetőséget! A fair play versenyt! További jó versenyzést!

Szólj hozzá

kocka 2107 Lada RBR TGS kupa