2014. ápr 18.

PSRL - Lada Granta - Salzburgring

írta: ZoCi Racing
PSRL - Lada Granta - Salzburgring


 Megérkeztünk szerdán eme csodás helyre.
A 12 kanyart tartalmazó pályára.
A PSRL 2. Lada Granta kupa helyszínére.
Időmérőn sikerült a 20. helyre behozni az autót,
mondván elől úgyis zúzda lesz a sikán miatt.

granta_08.jpg

Rajtot követően próbáltunk helyezkedni. Felvettük a tempót, közben próbáltuk figyelni a sikánt, hogy lesz-e tömegkarambol, azaz a "bigone". Szerencsére nem, a versenyzők inkább csak a pályát szélesítették. Nekünk sikerült Mohácsy és Farkas mögé beállnunk, követtük őket mint a döglegyek. Később Mohácsy a parabolica kanyarnál a hátsó kerekével füvet nyírva a sóderágyban kötött ki. (Elfáradt a ménes?) A célegyenesben Farkas próbált előzni. Mögöttünk Pintér megérkezett, kihasználta a szélárnyékot, az övét pedig csapattársunk Déw próbálta elég ügyesen használni. Meg is előztek, így Pintér-Farkas-Porcs és ZoCi négyes fogat haladt a pályán. Közben Kovács előzött, még nagyobb csetepaté alakult ki, hátulról erősítésként Toldi érkezett. (Nem, nem az a Toldi, ez egy másik) Közben Farkas lecsúszik az ívről, így elhagyja a harcteret. Célegyenesnél érezhető volt, hogy 4-5-en nem fogunk elférni a sikánnál. Ez be is igazolódott, hiszen Toldit kitolták a pálya szélére füvet nyírni, Horváth pedig úgy gondolta, hogy +lóerőt adva ZoCinak, kisegít a pálya szélére.

granta_01.jpg

Ez olyan szerencsétlenül jött össze, hogy az első kerék felakadt, így majdnem az egész mezőny elment mire ZoCi összeszedte a lovakat, és a mezőny után eredt.
A kocsi enyhén húzott jobbra, a kerekek sem tapadtak igazán, talán érdemes lett volna feladni, de nem tettük, végsőkig harcoltuk. Mögöttünk jött Szász, aki már el is ment, de sikerült Gulyást beérni, és megelőzni. Így ezzel a megtört orosz paripával a 28.helyen értünk célba.

granta_03.jpg

A csapat nekiesett a sérült elemeket, alkatrészeket kicserélni, hogy a 2. versenyre minden működőképes legyen.

granta_02.jpg

Rajtnál eléggé nagy mozgolódás történt. Farkas Slottot tette irányba, Mi a 3 ZoCi Racinges haladtunk irányba. Slottlecsúszik az ívről Mohácsy sorsára jutott, füvet nyírt. Háttérben korrigálás miatt Suszter balról meglöki Lindet, aki először 3-4et, majd kis váltást követően 13-14-t pörgött a tengelye és az autó tengelye körül. Szász - Mohácsy - Déw és ZoCi alkotta konvoj halad előre.  Mohácsy a célnál felültette a Grantát a gumibakkra, így nélküle folytatódott a konvoj, picivel később Mandity csatlakozott.
granta_06.jpg
Később Pintér a szélárnyékot kihasználva előzött. A pálya közepén Rátkai defekttel halad, szerencsére éppen ki tudtuk kerülni, szerencse, hogy nem találta telibe senki! Ez után Pintér-Déw harca következett, de hátul Susztert Soltt löki meg, így bal oldalával Suszter korlátot ér.Beértük Rákosit, aki mögé a boxból csatlakozott Katona. Gulyás a pálya közepén, épp, hogy nem csapódott bele senki, majd a célegyenesnél az utolsó kör megkezdése előtt Szász volt féktávon a pálya szélén, akit sikerült a kocsi bal elejével eltalálni. Sérülten tempót vesztve próbáltunk haladni, hogy beérjünk mihamarabb a célba. 18. helyre hoztuk be az autót, de a levezető kör elején Sárosi burnout-ot próbált csinálni egy FWD-s autóval, akit sikerült eltalálni.

granta_07.jpg

Vegyes érzelmekkel tarkított verseny volt. Anyagi és alkatrész szempontjából biztosan.
Köszönjük a szervezőknek és a játékosoknak az izgalmas verseny!

granta_04.jpg

Szólj hozzá

lada utolsó káosz zúzda totálkár salzburgring Racing granta Team ZoCi rFactor Minden ami miskolc hungarokamion.hu