2014. ápr 05.

PSRL - Lada Granta Cup, ahogy ZoCi látta...

írta: ZoCi Racing
PSRL - Lada Granta Cup, ahogy ZoCi látta...

promo lada.jpg

Bolondok napján, azaz Április 1-én nekiindultunk a csapattal a PSRL Lada Granta kupájának első éles versenyére, az A1-Ringre, vagyis mostani nevén a RedBullRingre. Persze jött a poén, hogy érdeklődés hiányában elmarad...hát nem tudtak átvágni, nem fordultunk vissza. 

Az A1-Ringre mondhatni elsőként ért a csapat, bár már a standok készen álltak a versenyzők és a nézők fogadtatására. Volt hot-dog, útszéli Bodriból, meg 2-1-es boroskóla bor nélkül, rázva nem keverve.
Lassan kipakoltunk a tréler mellé, a Ladát a boxba, kezdődhet a felkészülés.

Lassacskán érkeznek a csapatok, az emberek. Indul az időmérő. Úgy gondoltuk, hogy mivel túl sok induló van, illetve nagy a kockázat az első kanyar miatt, nem hajtottuk túl a kocsikat, jó volt az utolsó illetve az az előtti pozíció.

granta_0.jpg

A verseny 2 futamból állt, kezdődött az első. Túl sok jót nem vártunk, mert hát miért ne?..RAJT
Mintha az 5 lottó főnyereményét nyertük volna meg, azzal a tudattal láttuk, hogy a rajt utáni első kanyarban tömegbaleset van. Ennek okozója Mohácsy volt, aki miatt sok sok pozíciót vesztettünk. ZoCi az utolsó helyen. Később sikerült beérni a tömeget, csatlakoztunk Suszter, Rákosi és Varga társaságához. Ment az adok kapok, illetve megkezdődött a gyors pilóták feltartóztatása. Varga ezt próbálta Suszterrel és Rákosival. Feltartotta őket, mégpedig cikázással, ráhúzással. Amint sikerült a 2 gyorsabb pilótának átrágni magát Vargán, ZoCi elé került a cikázórángatóskilökömamásikat Vargát. A célegyenesben szélárnyékot nyertünk Varga mögött, úgy gondoltuk, hogy mi is gyorsan elmegyünk mellette...vagyis csak gondoltuk. Úgy ahogy kellett, ha mellé értünk leszorított, ha visszaálltunk mögé és a másik oldalról próbáltunk előzni cikázott előttünk. Ennek következtében a következő körben a célegyenesnél féktávon véletlenül megpöcköltük Vargát, aki így sajnos a pálya szélén kötött ki. Majd a 2. kanyarban Ondok felejtett el fékezni, így a Granta popsijára csapott egy nagyot, a kis drágánk megijedt és rögtön 2 pozíció úszott is. Később sikerült aztán csapattársunkat Porcs Dávidot is beérni. Így a ZoCi Racing a 12. illetve a 13. pozíciót szerezte meg.

granta_1.jpg


Nem volt gyenge futam, sok sok adok kapok volt, ami néha túl lőtt a célon. Sok gondot okozott az ismeretlenség, bár a végére csak sikerült kiismerni a pilótákat. Szervezéssel nem volt gond, első verseny, kissebb bakik előfordulnak, de így is a bőven megfelelő kategóriába volt sorolható minden.  10 perc szünet, és jön a következő verseny.

granta_4.jpg


2. Rajt. (többszöri újraindulás után) Sikerült elrajtolni a mezőnynek, bár volt aki a felvezető körön próbált Jampi lenni. Baleset nélkül sikerült 1 kört végigmenni, bár később Lind felejtett el fékezni, így meglökött és 1 pozíciót vesztettünk. Rákosi és Pintér magára talált, több körön keresztül az első sorból láttuk a csatájukat, amit sajnos Pintér vesztett el. Később Pintér késői fékezését köszönhetően a popsink megint el lett találva, így keresztben estünk be a kanyarba. Majd ezt korrigálva haladtunk tovább. Utolsó előtti körökben Sárosi kicsúszott a pályáról, de nem várta meg, hogy biztonságosan kijöjjön a pálya széléről, így talán mm-re a kocsink farától próbált újra visszatérni a pályára. Végül sikerült a 10. helyre beérünk, így a sok sok izzadás után jöhetett a csapat pezsgője, és megünnepeltük ezt a csodás versenyt. Szervezéssel nem volt gond, inkább a pilótákkal volt némi gond. Sajnos voltak furcsa megmozdulások, amivel pozíciók és játékosok estek áldozatul. Szerencsére a rendőrség nem indít nyomozást.

granta_2.jpg

Következő verseny Salzburgringen lesz, ami szintén a "szomszédban" van. Mindenkinek jó felkészülést kívánunk!
Illetve Gratulálunk a nyertesnek, és köszönjük a részvételi lehetőséget.

Óvást még nem biztos, hogy teszünk, talán nincs is értelme. Ez a futam káosz futam nevet is kaphatná, de betudjuk tanpályás versenynek. Senkit sem szeretnénk megbántani, de ez egy ilyen írás. Hideg-Meleg zuhany jót tesz a keringésnek.

További szép napot!

"ZoCinak a ZoCinak a ZoCinak a PamPam"

Szólj hozzá

csütörtök Ausztria Racing Lada Team rFactor Granta Minden ami miskolc hungarokamion.hu zociracing RedBullRing