2013. feb 03.

EuroNcap az Euro Ringen.

írta: ZoCi Racing
EuroNcap az Euro Ringen.

001_1359918585.jpg_500x198

Adhatnánk a töréstesztet a címnek. Jónéhány lökhárító, visszapillantótükör és gumifoszlányok tarkították eme izgalmas versenyt. Sok sok izgalom, mégtöbb idegesség.
Nem is kezdődhetett volna ettől jobban az FRC új Weekend bajnoksága. Végre működésre bírtuk az okostelefonos telemetriát. Végre megvolt a ZoCi Racing Team találkozó. A sorsolás EuroRingre esett. A Magyar pálya, amin már jópárszor karikáztunk driftelés céljából. Létszám a 15-t súrolta. Néhány ismeretlen arc, amiből lett nagy harc. De mindent a maga idejében...
Szóval időmérőn a ZoCiRacingTeam a 8-9. időt autózta. Többet nem is vártunk. Tudtuk, hogy hosszú a futam, kemény a pálya mint Mike Tyson.
Rajt, ami sosem múlik el koccok nélkül. Hát ez sem. Sajnos a fékek nem voltak optimális hőmérsékleten így a hosszabb féktáv miatt rácsúsztunk Tecsára. Ennek örömére a kis méregzsák fara a pályán kívülre indult meg. Csúsztunk, egészen a falig. Bal első defekt, nem is vártunk mást. Még szerencse, hogy nem...
Boxban gyors kerékcsere, aztán iszkiri vissza a pályára. Apait, anyait beleadva próbáltuk beérni a többieket. Már kezdtünk belejönni, rálelni a pálya ritmusára. Aztán egy óvatlan pillanatban megcsúszott kerék, pörgés, és már csak azt vettük észre, hogy a pálya veszélyes pontján állunk. A motor lefulladva. Izzitás, de semmi nem történik. Hoppá. Itt a fél csapat be is fejezte a versenyt.

003_1359918553.jpg_500x253

Lehúztak a pályáról, majd néztük ahogy M4DM3N azaz Csehovics Laci laza könnyedséggel hajtja a vasat. Se előtte, se mögötte zavaró tényező. A maradék ~30kört már egyedül tette meg - nem volt se hátvédje vagy elő futója -, hol 6, hol 3. helyen autózva. Végül az 5. helyen ért célba, legnagyobb örömünkre.

002_1359918579.jpg_500x275

Így nem vagyunk letörve mint a bili füle. Legalábbis nem annyira.
Várjuk a következő futamot, amit vélhetően nem a boxutcából nézünk végig...

Köszönjük az FRC-nek a szokásos FairPlay dolgot, a jó társaságot.

UI: Bauer Krisztián Te neked, hiányzik egy kereked....   :)

Szólj hozzá

vasárnap Racing Weekend Team FRC ZoCi rFactor Clio