2013. jan 27.

Portugál dobogók...

írta: ZoCi Racing
Portugál dobogók...

blog1_1359316530.jpg_500x285

A FoolRacing WTCC 2012-es bajnokságára eddig sajnos nem tudtunk eljutni technikai és egyéb elfoglaltságok miatt. Most viszont mindent bepótoltunk. A Seat pöccre indult, a srácok alaposan átvizsgálták, majd beállították az autót. Algarve pályához nem fűztünk sok reményt. Hepehupás és gumievő.

blog2_1359316518.jpg_500x279

Időmérő edzésen próbáltunk a lehető legszélesebben menni, hogy a pálya minden centiméterét kihasználjuk. Sajnos csak a 7.helyre volt elegendő. Titkon éreztük, hogy van még benne, van még hely a gázpedál alatt.

Az első rajt egész jól sikerült. Ahogy szokott történni, az első kanyarban egy kis "contact" majd rendeződik a mezőny. A 4. majd a 3. helyen találtuk magunkat. Jó pár körön keresztül Huszár Mikivel versenyeztünk, próbáltunk az íven autózni, lehető legtöbb tapadást elérni. Sajnos Császár Krisztiánt nem sikerült beérni. Így a 2. helyen intett a kockás zászló. Boxban a srácok helyrepofozták az autó karcait, majd állítottunk a kerékdőlésen.

blog3_1359316502.jpg_500x269

Második versenyen Temesvári Csaba és Császár Krisztián volt előttünk a rajt utáni másodpercekben. Ez később csak Csaszira módosult. Néhány körrel később a 3. kanyarban belsőíven egyszer csak emelkedett a kocsi bal oldala. 2kerekén tettünk meg pár métert amíg Csaszi bal oldala megtámasztott, majd tette újra 4kerékre az autót. Újabb pár kör harc, szélárnyék követte, ami a célegyenesben Csaszi rovására íródott. Elváltott, így megcsúszott, ezzel átadva nekünk a pole pozicíót. Mögöttünk 3-4másodperccel Huszár Miki volt a Seattal. Próbálkozott az előzéssel, de a közelében sem voltunk.
Kockás zászlót Mi láttuk meg először, így tehát nyertünk. Ollé!
Összességében egy ezüst és egy aranyéremmel távozunk Portugáliából.

Az FRC hagyományához híven, fairplayen állt a dolgokhoz, maximális odafigyeléssel, vezetéssel bonyolították le a versenyt. Köszönjük a lehetőséget, és gratulálunk minden célbaérőnek!

 

Szólj hozzá

vasárnap Racing WTCC Weekend FRC ZoCi Seat Leon rFactor