2014. aug 16.

I. MRRTE 2014 - Edelény Rally

írta: ZoCi Racing
I. MRRTE 2014 - Edelény Rally

Alig, hogy hazaértünk az Acropolis Rallyról és kipihentük az utazást, jött egy újabb verseny. Mégpedig a Magyar Rallye Túra bajnokság következő versenye, az Edelény Rally. Főként aszfaltos pálya megspékelve itt-ott egy kis murvával, csak, hogy még jobban csússzon a gépjármű fara. Közben megérkezett az új versenyzői szemüvegünk is ami borostyán sárga lencsével a vezetést hivatott segíteni.

A verseny 14 szakaszból áll, 109,1 km versenytáv, 9 kategória és több mint 140 nevező!
Mi más kellhet egy igazán izgalmas versenyhez?
Ezt mindenki döntse el maga. 
mmrte.jpg
Az 1-3 szakasz izgalmasnak bizonyult. Főként a 2. szakaszon történt megforgás illetve némi túlcsúszás, ami által a motor lefulladt, így indítózni és betolni is kellett a Fiestát. Sajnos egy fa utunkat állta így nem tudtuk folytatni a verseny 3. szakaszát. A szervizeseink erőt és izzadtságot nem kímélve kalapálták helyre a Fiesta elemeit.
mmrte1.jpg
Folytattuk a versenyt, sikerült az autót a csodálatos 7. helyre behozni. Éreztük, hogy most nagyon megy az autó.
Oly annyira, hogy az 5. szakaszon 1,3 mp-re voltunk a dobogó 3. fokától. Az eredményeket szinten tartva, rákapcsoltunk, a padlólemezig nyomtuk a gázt, nem féltünk még a támadó menyéttől sem, így sikerült a 2. helyre behozni ezt a fenevadat. Egészen a 11. szakaszig bizonyítottuk rátermettségünket, hogy igazi kemény borsodi faszagyerekek vagyunk, akik a Miskolc - Ózd - Zemplén rally-n nevelkedett, akit nem tántorít el a sár, a hideg vagy az eső. Itt mondjuk se sár, se hideg se eső nem volt, de kell ilyen is.

mmrte3.jpg

Végső eredményként eddig 6-an fejeztük be a versenyt, így összetettben 5. helyen állunk, viszont a kategóriában pedig a csodálatos 3. helyen van a mi narancsfekete Fiestánk.
mmrte2.jpg
Egészen hangulatos verseny volt, kellett a felkészülés a hamarosan induló Ír rallyra, ahol jelenleg holtversenyben vagyunk Simivel.
A verseny szervezőinek köszönjük a lehetőséget, köszönjük a szervezést, a jó versenyt.
Valahogy Sementin pálya nem lett a szívünk csücske, hasonlóképpen NewBob sem...mmrte5.jpg

Szólj hozzá

Ford Fiesta RBR S2000 MRRTE