2014. júl 29.

TGS Kupa 2014. III. forduló - H Kategória III.hely

írta: ZoCi Racing
TGS Kupa 2014. III. forduló - H Kategória III.hely

Rednár, rednár...Rednáhööööö.
Sajnos a TGS kupára nem sikerült a Fiestával indulni, így elővettük hát a kispécizett Lada 2107-t.

12 szakaszból álló verseny sajátossága a 1,5x-es szorzó, így igen csak lehetett a pontokat gyűjtögetni.
A versenytáv kicsivel több mint 50km. Murván, aszfalton, havon. Így nyáron kellemes volt a tűző napról a hidegbe majd onnan újra a napra készülni. Kerekeket beállítani, váltót állítani és a csapatot is ellátni.

rbr.jpg
Az 1 szakaszon 78 indulóból a 64. helyen értünk célba a Zsigával. Nem hittünk a biztos célba érkezésben, de mégis meg kellett csinálni, akartuk a jó pozíciót, kell az érem. "Soha ne add fel, Érd el az álmaid" idézet Deniztől vitte tovább a hitünket, hogy nekünk igen is helyünk van a TGS kupán. 
rbr123.jpg
Folyamatosan tudtunk javítani az időnkön. Az autót végre Mi irányítjuk, és nem a pálya.
Köszönhetően a hátsó kerék hajtásnak, szépen mintha körzővel rajzoltuk volna a kanyarokat haladtunk a cél felé.
Egészen a 8. szakaszig kellett jönni, ahol a H kategória 2. helyén értünk célba. Hatalmas ovációval érkeztünk a szervizbe, ahol kisebb nagyobb karcolásokat a srácok helyrepofozták. Ennek örömére a 9. szakaszon is a 2. helyen értünk célba. Alig 8mp előnye volt a rallyfenegyereknek, azaz Pap Róbertnek, aki VFTS-el indult a versenyen.
rbr12.jpg
A sok jó mellé betársult a rossz is. Utolsó szakaszokon már a havas pályáké volt a főszerep. Itt a hátsókerékkel inkább keresztben mentünk, mint hogy egyenesen. Szinte minden kanyarban sikerült "driftelni". Mint ahogy a nagykönyvben meg van írva, úgy mi be is tartottuk. Hol megforgott a szekér, hol pedig erő hiányában parton felfele is csak szenvedtünk.
rbr1.jpg
12 szakasz végén elmondhatjuk, hogy egy igen izgalmas versenyen vagyunk túl. Néhol hol a fenekünket szorítottuk, hol a kormányt. De sikerült a H kategóriában a 3. helyet megszerezni. 
A bajnokság így ért véget a H szekcióban:

1. Kézifékes Laci - Lada VFTS
2. Dancs István azaz SimiVideo - Mercedes Benz 190E
3. Liptai "ZoCi" Zoltán - Lada 2107

Úgy gondolom, hogy a TGS kupa szervezői ismét kitettek magukért. Köszönjük a szervezést, a lehetőséget. Várjuk a következőt!

rbr.jpg

Minden versenyzőnek gratulálunk! Jó felkészülést kívánunk a következő TGS kupára!

Szólj hozzá

2107 Lada ZoCi RBR TGS kupa Rendár